Βρεφονηπιακός Σταθμός

Ο κήπος της Γιαγιάς

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Στον Παιδικό μας Σταθμό σε κάθε σχολικό έτος παρέχονται τα ακόλουθα προγράμματα παράλληλων δραστηριοτήτων:

 

 • Πρόγραμμα κολύμβησης

Η κολύμβηση ωφελεί τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας ιδιαίτερα να θωρακίσουν το ανοσοποιητικό τους και να αναπτύξουν αυτοπειθαρχία. Επίσης η γνώση κολύμβησης βοηθά πολύ τους γονείς να νιώθουν ασφαλής κατά τις καλοκαιρινές διακοπές. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Νέας Σμύρνης, στο οποίο η μικρή πισίνα είναι σκεπασμένη με αυτόνομα αποδυτήρια. Στόχος του προγράμματος είναι να αισθανθούν τα παιδιά άνετα μέσα στο νερό, να μάθουν να επιπλέουν και να αναπνέουν σωστά. Μεταξύ άλλων παιχνιδιών, τα παιδιά θα μάθουν να κολυμπούν ελεύθερο και ύπτιο καθώς και να κάνουν εκκινήσεις από τον βατήρα. Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά μεγαλύτερα των 3 ετών και γίνεται  πάντα μέσα σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητα το μαγιό, πετσέτα ή μπουρνούζι, σκουφάκι και σαγιονάρες.

 • Εργαστήρι Τέχνης και δημιουργικότητας

Στον παιδικό μας σταθμό  λειτουργεί από το 2010, το Εργαστήρι Δημιουργικότητας. Είναι χαρά και τιμή μας η συνεργασία του σχολείου μας με την υπεύθυνη για τα εργαστήρια, την αναπτυξιακή ψυχολόγο κ. Δέσποινα Σακελλαρίου. Η κ. Σακελλαρίου αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της και μετά, εργάστηκε σε διάφορα πλαίσια και με διάφορους πληθυσμούς, όπως άτομα με σύνδρομο Down, εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες, κωφούς και βαρήκοους νέους. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αναπτυξιακή Ψυχολογία στο Teachers College του Πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης.  Εκεί, εξειδικεύθηκε στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, με ερευνητική δουλειά στο Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης και στο EG lab του Πανεπιστημίου του Yale. Εργάστηκε σε καταφύγιο για άστεγους νέους  της Νέας Υόρκης, όπου και δημιούργησε πρόγραμμα τέχνης για τα νήπια που βρίσκονταν στον παιδικό σταθμό του καταφύγιου. Επιπλέον, συνεργάστηκε με τον οργανισμό Free Arts, NYC, έναν φορέα με εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά προγράμματα για παιδιά κι οικογένειες σε υποβαθμισμένες περιοχές της Νέας Υόρκης. Στην Ελλάδα συνεργάζεται με διάφορους φορείς κι οργανισμούς, όπως το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης,  στα πλαίσια της ανάπτυξης της δημιουργικότητας των παιδιών.

Τα εργαστήρια θα είναι σε ομάδες των 6 παιδιών, θα γίνονται μια φορά την εβδομάδα και χωρίζονται σε δυο-τρεις κύκλους ανάλογα με την ηλικία των παιδιών.

 • MiniSports! (miniSoccer, miniBasket, miniTennis κ.α.)

Ο παιδικός μας σταθμός συνεργάζεται με τα πρωτοποριακά προγράμματα των Mini Sports  της Mini Tennis S.A. Η εξειδικευμένη ομάδα μας θα γνωρίσει στα παιδιά τα μυστικά των αθλημάτων στηριζόμενοι στους άρτια εκπαιδευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής, στο πλούσιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και στην πλέον πρωτοποριακή μέθοδο διδασκαλίας.

 

Παρέχονται δυο ειδών προγράμματα με βάση την ηλικία των παιδιών.

 

Α). 3 - 4.5 ετών – Πρόγραμμα κυκλικής μορφής με 10 παιδιά ανά τμήμα

 • Mini tennis
 • Mini basket
 • Mini soccer
 • Βασικές αρχές ενόργανης

 

Β). 2 - 3 ετών -  Baby sports, Πρόγραμμα κυκλικής μορφής με 10 παιδιά ανά τμήμα

 • Βασικές αρχές ρυθμικής
 • Mini basket
 • Mini tennis
 • Παιδαγωγικά παιχνίδια

 

Όλα τα αθλήματα υλοποιούνται με ειδικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό και όργανα, με συνοδεία μουσικής και με μορφή παραμυθιού. Τα μαθήματα γίνονται μια φορά την εβδομάδα στους χώρους του σχολείου μας.

 

 • Αγγλικά

Για την εκμάθηση των Αγγλικών χρησιμοποιούμε την μέθοδο SQUEK!® School.

Η SQUEK!® School αποτελεί με εξειδικευμένη μέθοδο, ειδικά σχεδιασμένη από την αρχή για την εκμάθηση αγγλικών σε παιδιά 3,57 ετών που έχει γεννηθεί μέσα από τη μεγάλη εμπειρία και γνώση στο εκπαιδευτικό παιχνίδι και την αγάπη για τις ξένες γλώσσες. Προσφέρει υψηλό επίπεδο σπουδών με πραγματικά αποτελέσματα σε αυτές τις ηλικίες και όχι απλά μια τυχαία επαφή με τα Αγγλικά. Όλα αυτά τα πετυχαίνει  μέσα από το παιχνίδι και την διασκέδαση. Τα παιδιά της SQUEK!® School αποκτούν μεγάλη αυτοπεποίθηση, αγάπη και άνεση επικοινωνίας στα Αγγλικά.

 

2019 © COPYRIGHT Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ® ALL RIGHTS RESERVED | DESIGN & DEVELOPMENT KIDCOM | POWERED BRAINART